Rólunk

Blogunk célja lerántani a leplet arról, hogy mit gondol web: a különböző webes felületeken halmozódó vélemények alapján arra keressük a választ, mit szeret és mit nem az internet népe. Egy-egy bejegyzésben megnézzük, miről mit duruzsolnak az emberek az online tartalmakban. _______________________________________________________ Miből lesz hype? Mutatjuk!

Bejegyzések

Játék és húsvásár, unaloműzés és remény, fertő és esély, könnyű szex és a nagy szerelem. Kinek hogyan, ízlés szerint, ki szórakozik, ki undorodik, ki játszik, ki reménykedik, de hogy véleménye mindenkinek van az kétségtelen, ráadásul jellemzően nem is az a véka alá rejtett fajta.

És ha már egyszer csak úgy hömpölyögnek a magyar weben közzétett Tinder témájú gondolatok, akkor egy nagy kanálnyi social listening és tartalomelemzés árán le is vontunk a legfontosabb konzekvenciákat. Számok és tények következnek a Tinder és a magyar web románcáról.

Több szex, mint kapcsolat

A Tinder ma már régen több, mint applikáció. Fogalommá nőtte ki magát és ennek megfelelően heves visszhangnak örvend: a Neticle médiaelemző adatai szerint 2014 augusztusa óta 4130 bejegyzésben említették meg az alkalmazást a magyar nyilvános weben (cikkekben, blog bejegyzésekben, fórum hozzászólásokban, közösségi média posztokban).

tinder.jpg

De miről szóltak ezek az említések? Természetesen szexről és párkeresésről – vágnánk rá kapásból, és ezzel nem is tévednénk sokat, de némi adatbányászással és szövegelemzéssel sokat tisztul a kép, az arányok pedig magukért beszélnek. A Tinderrel kapcsolatban legtöbbet emlegetett témák közül a második a szex, míg a kapcsolat csak a hetedik helyen kullog.  A top témák között ezeken túl leginkább magára az alkalmazásra vonatkozó, gyakorlatias témák tűntek fel mint regisztráció, okostelefon vagy internet. A listán valamivel lejjebb – szóval már a kapcsolat után – kerültek elő olyan egyébként relevánsnak tűnő témák, mint a kor, a humor vagy a fényképek (kiváltképp a trükkök és beállított pózok), az üzleti fókuszú megközelítések pedig alig-alig jelentek meg (leszámítva egy 2014-es, az egyik alapító-igazgató kirúgásával járó incidenst).

A legfőbb témákba és gondolatokba az alábbi említésgráf enged betekintést.

mention_graph_55.png

Egyre többen balra húznák

Ha a Tinder Tinderen keresné a párját, félő, hogy elkeseredne a match-einek számát szemlélve, ugyanis a véleményelemzés tanulságai szerint az applikáció véleményárfolyama (népszerűsége a tőzsdei árfolyam analógiáján) folyamatos hanyatlást mutatott az elmúlt hónapok során. Bár összességében az alkalmazást minősítő vélemények mindössze 11,3 százaléka kifejezetten negatív, azonban ezek száma így is meghaladja a pozitív vélemények számát (8,6%). Temetni persze közel sem kell az alkalmazást, elvégre épp olyan területen van jelen, ahol hatványozottan is igaz a mondás, hogy a negatív reklám is reklám.

va.png

Szerda reggel a prohardveren

Akkor tudjuk miről és milyen szájízzel, de fennmaradt a mikor és hol. Meglepően hathat, de a legtöbb említés a Prohardver fórum bugyraiban esett meg, ahol szakmai szemmel és fáradt gőz kieresztés jeligével egyaránt áradtak a posztok, elmélkedések és kritikák, a legnagyobb pezsgésnek pedig nem más, mint a zengzetes nevű „Meghackelték a Tindert, rég nevettünk ennyit” fórumszál adott otthon. Weboldalak közül a 444 mutatta a legnagyobb érdeklődést a Tinder iránt, míg a legnagyobb rajongást, legpozitívabb hozzáállást a Cosmopolitan tanúsította.

napi.png

Ha pedig friss Tinder kontent után epekednénk, úgy tűnik, hogy a szerda reggelek a legjobb barátaink, a magyar weben ugyanis ilyenkor bukkan fel a legtöbb friss vélemény, kritika és cikk a témában. Meglepően csendesek cserébe a hétvégék – talán épp az akkor történtek adnak kellő inspirációt a hét elejei bejegyzésekhez.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Adatok és grafikonok forrása: Neticle Technologies
Kép forrása: www.facebook.com/tinder/

Ha részletesebben is érdekel, mit is takar a médiafigyelés és médiaelemzés, illetve neked miben segíthet, nézz át oldalunkra!

Címkék: szövegelemzés médiafigyelés applikáció social listening social media monitoring tinder online véleményelemzés automatikus tartalomelemzés médiamonitoring

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mitgondolaweb.blog.hu/api/trackback/id/tr438345952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.02. 15:04:23

Ez illúzió. Ilyen oldalakra csak olyan regisztráljon, akinek célja, hogy meggyűlölje a másik nemet.

Kicknick 2016.02.02. 15:36:40

@ébrenjáró: mi van, nem jött össze egy kósza numera sem? :P

Köldök_szösz 2016.02.02. 16:37:16

@ébrenjáró: Igazad van. Ilyen oldalakra csak egy bizonyos embercsoport járkál. Te nem vagy ilyen de én sem, nekünk nehezebb a helyzetünk egy kicsit de ez van. Talán majd a következő életben könnyebb lesz :D

reqcka 2016.02.02. 17:30:39

A statisztika azt mutatja, hogy már szerda reggelig tart a hétfő.

Köldök_szösz 2016.02.02. 20:11:31

@reqcka: aki munkanélküli annak hétfőig tart a hétfő

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.02.02. 20:35:48

Fos, fos, fos fos!
És még egyszer fos!

Egy Alcatelen biztos "jól" mutatna egy ilyen tinderes alkalmazás, de egy iPhone-on, Samsungon, vagy akár egy Huawei-en kifejezetten gáz!

Uff!

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.02.02. 20:37:55

@ébrenjáró:

Ilyen oldalakra ketten regeljenek:
az öregek meg akiknek akkut pinahiányuk van, mert azoknak már bármi megfelel.

devilstrueface 2016.02.03. 08:15:28

@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: elfelejtődik, hogy ez is kétoldalú. bármilyen meglepő, de nők is regelnek. nem is kevesen, és nem is akármilyenek. értsd: atomjók (is).

egyébként maga az app nem lenne fos, a userek miatt lett az.

reqcka 2016.02.03. 10:25:22

@Túrós: Az gyártja a hétfői és keddi kontenteket..

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.02.03. 21:02:37

@devilstrueface:

Olyanok is regelnek? Ő bajuk… A legtöbb ilyennek azért még van annyi esze, hogy kihagyja az életéből az ilyen szemetet.

Maga az alkalmazás meg nem lenne fos, hanem a felhasználók miatt lett az?
Hát, ez nagyon bölcs volt! :D

devilstrueface 2016.02.04. 15:42:01

@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: pedig pofon egyszerű. vannak emberek akik egyedül vannak barátok nélkül és így nem is nagyon tudnak kimozdulni, kedvük sincs nyilván.
vannak akiknek pl lekorlátozódhat a mozgástere. vannak akik tényleg képtelenek élőben ismerkedni stb
(én speciel pl olyan vagyok, hogy kb mindig későn kapcsolok mikor már oda a helyzet, és ezzel nem tudok mit csinálni...)
na most ez az app olyan embereknek hozza fel az arcodat akikkel 99%, hogy a büdös életbe nem találkoznál.
szóval az alapkoncepció az jó lenne, de az emberi hülyeség utat tört magának

Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!! 2016.02.04. 19:19:31

@devilstrueface:

Eléggé értem, mit akarsz mondani, de végül is a kommunizmus sem lenne egy rossz koncepció.
Csak éppen nem működik.

Az utolsó mondatoddal meg felfedezted a spanyol viaszt kb.

Készülj fel, mert durvát mondok: az emberi hülyeség teszi tönkre a világot!
süti beállítások módosítása