Rólunk

Blogunk célja lerántani a leplet arról, hogy mit gondol web: a különböző webes felületeken halmozódó vélemények alapján arra keressük a választ, mit szeret és mit nem az internet népe. Egy-egy bejegyzésben megnézzük, miről mit duruzsolnak az emberek az online tartalmakban. _______________________________________________________ Miből lesz hype? Mutatjuk!

Bejegyzések

Hétfőn tartották Los Angelesben az 58. Grammy gálát, ahol a kiosztott díjak számánál már csak a gálával kapcsolatban megosztott tartalmak mennyisége volt magasabb. A díjátadót megelőző és követő három nap adatait vettük górcső alá; ezen időszak alatt több mint 950 alkalommal említették meg a Grammy kifejezést a magyar internetezők.

Taylor Swift > Kanye West?

Az este nyertese Taylor Swift volt: a szőke énekesnő az év albuma, és az év popalbuma kategória mellett a legjobb videóklipek közötti versenyben is győzedelmeskedett. Ennek megfelelően a Grammy kulcsszóhoz kapcsolódó Említésgráfon az ő neve jelent meg a legnagyobb említésszámmal. A díjátadón túl is többször megjelent Swift kisasszony neve a magyar weben, ennek is utánanéztünk miért lehetett: az énekesnő nevének említésszámában volt egy kiemelkedő nap a díjátadó előtt is, méghozzá február 12-e, amikor nyilvánosságra került Kanye West legújabb albumának hanganyaga, melyben igen erős szövegkörnyezetben használja a hölgy nevét, és azt állítja, hogy ő tette híressé az énekesnőt. Rossz hírünk van Mr. West; médiafigyelő szoftverünk ezt másként látta, ugyanis a megnyert díjakkal kapcsolatban sokkal többször említették Swift nevét, mint a rá vonatkozó dalszöveggel kapcsolatban. A startupokkal kapcsolatban mostanában nincs túl sok szerencséje a nagyszájú rappernek, elég ha a Facebook alapítóhoz intézett Twitter bejegyzéseire gondolunk…

 

A popzenén túl is van élet

Bár a legvitatottabb témákat feldolgozó diagramon látható az „elnök” kifejezés, sajnos ezért nem a Wellhello világsikere a felelős, hanem Jimmy Carter korábbi amerikai államfő, aki a hangoskönyvek számára alapított kategóriában nyert aranyszobrot. Nevével kapcsolatban többször is megjelentek negatív kifejezések, méghozzá rákbetegségével kapcsolatban (ezért jelenik meg az említésgráfon többször is a "szenved" kifejezés).

Bár Flour és Diaz Grammy jelölésére valószínűleg várnunk kell egy évet, idén volt hazai vonatkozású Grammy jelölt. Az említésgráfon szereplő „quartet” kifejezés a Magyarországon alapított Takács Quartet kapcsán jelent meg többször is, amely bár jelölve volt a legjobb kamarazenekari előadásnak járó díjra, de 2003 után nem sikerült újból elhódítaniuk a díjat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitgondolaweb.blog.hu/api/trackback/id/tr628404266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása