Rólunk

Blogunk célja lerántani a leplet arról, hogy mit gondol web: a különböző webes felületeken halmozódó vélemények alapján arra keressük a választ, mit szeret és mit nem az internet népe. Egy-egy bejegyzésben megnézzük, miről mit duruzsolnak az emberek az online tartalmakban. _______________________________________________________ Miből lesz hype? Mutatjuk!

Bejegyzések

Király Gábor kétségkívül az Európa bajnokság egyik legnagyobb szenzációja, nem csupán a magyar weben, hanem gyakorlatilag világszerte. Kanadai tévéműsorban is hordták híres mackónadrágját, és Európa vezető sporttal foglalkozó médiumai is foglalkoztak Király szerelésével, illetve az internetes folklórt sem hagyta hidegen, vicces bejegyzések, mémek ezreinek volt témája a magyar kapus.

Király Gábor neve 6525 alkalommal került említésre a június 1. és 21-e közötti három hetes időszakban. A tartalmak több mint 40%-a Facebookon született, míg a második legmeghatározóbb tartalomforma a cikkeké volt, minden ötödik említés valamilyen online sajtóorgánum bejegyzésében született. Háromszáznál is kevesebb negatív tartalom fűződik kapusunk nevéhez. Egy negatív említésre hozzávetőlegesen tíz pozitív említés jutott, az internetezők csak szuperlatívuszokban tudnak a hálóőrről vélekedni.

freq_2016_6_22_11_7_37.png

Az említések számában 14-én és 18-án látható hatalmas kiugrás, több mint 700 említés 24 óra alatt, ami nem meglepő, ugyanis ezeken a napokon játszott eddig a magyar válogatott. 4-én is látható egy kisebb emelkedés az említésszámban, bár mint látható, a Németország elleni barátságos, felkészülési találkozó közel sem mozgatta meg annyira az internetes közvéleményt, mint a franciaországi csoportmeccsek.

A kapusunkkal leggyakrabban felmerülő témakörök természetesen az Európa Bajnokság körül csoportosulnak, ilyen kifejezések a játék, meccs, bajnokság. Az igen negatív szövegkörnyezetben felmerülő „hiba” kifejezés az Izlandi meccs kapcsán került említésre meglehetősen sokszor. Ezek a tartalmak a tizenegyes körüli szituációval foglalkoztak, ahol kérdéses volt, hogy vajon Király szabálytalankodott, vagy a bíró fújt tévesen a sípjába. (A felhasználók nagyrészt utóbbi eshetőségre voksoltak, és ennek igen változó habitussal hangot is adtak.)

Az Európa bajnokságok történetének legidősebb játékosáról természetesen az életkorával, illetve a megdöntött rekordjával is sokat foglalkoztak az online médiumok és felhasználók, mely témákat a „kor” és „debütálás” kifejezések jelölik chartunkon. Utóbbi annak köszönhető, hogy az 1998-as Ausztria ellen 3-2re megnyert mérkőzést is felidézte a sportsajtó, ugyanis ezen a találkozón debütált az azóta legendává vált mackónadrágos kapus.

key_topics_2016_6_22_12_2_7.png

Érdekes, hogy a debütálásnál is nagyobb visszhangot keltett Király trükkös, szokatlan kidobása az Izland elleni találkozón. Az EB-láz, illetve a csoportelsőség megtartása körüli örömmámorban a „láb” kifejezés emiatt került többször is említésre, ugyanis a két lába között hozta játékba a labdát Király.

Míg a kapuban biztos labdakezelés, és pontos helyezkedés, addig az interneten rendkívül pozitív megítélés, és magas peakek jellemzik a veterán, mackónadrágos kapust.

Ha részletesebben is érdekel, mit is takar a médiafigyelés és médiaelemzés, illetve neked miben segíthet, nézz át oldalunkra!

Címkék: médiafigyelés médiaelemzés social listening Futball Király Gábor médiamonitoring Foci eb

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitgondolaweb.blog.hu/api/trackback/id/tr308831212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása