Rólunk

Blogunk célja lerántani a leplet arról, hogy mit gondol web: a különböző webes felületeken halmozódó vélemények alapján arra keressük a választ, mit szeret és mit nem az internet népe. Egy-egy bejegyzésben megnézzük, miről mit duruzsolnak az emberek az online tartalmakban. _______________________________________________________ Miből lesz hype? Mutatjuk!

Bejegyzések

Március 12-én került megrendezésre az európai szakácsok legnagyobb megmérettetése, a Bocuse d'Or európai fordulója, ahol a kontinens 20 legjobb szakácsa mérettette meg magát. A zsűri az ételekről az internetezők pedig a versenyről mondtak véleményt, mi utóbbinak jártunk utána, és elemezzük röviden ebben a blogposztban.

A 2016-os európai Bocuse d’Or döntő már csak a helyszín miatt is kiemelt médiafigyelmet kapott itthon, ugyanis idén Budapest látta vendégül Európa legjobb szakácsait a kétévente megrendezendő „szakácsolimpia” európai döntőjére. A kiemelt figyelem pedig mindent elsöprő tartalomfolyammá alakult az eredményhirdetés után, ugyanis a győztes nem más lett, mint a Széll Tamás által vezetett magyar csapat.

A verseny napját megelőző egy hétben vizsgáltuk a Bocuse d’Or-hoz kapcsolódó említéseket a Neticle médiafigyelő és véleményelemző eszközzel. A versenyt megelőző hét nap 256 alkalommal említették a Bocuse d’Or nevét, míg a verseny napján 354 alkalommal.


neticle_bocuse_velemenyarfolyam.png

A legnagyobb online hírportálok néhány perccel 17 óra előtt számoltak be Széll Tamás győzelméről, az egekbe lőve a versennyel foglalkozó találatok véleményárfolyamát. A véleményárfolyam a Neticle véleményelemző szoftverének egyéni megoldása, mely egy mérőszámban mutatja meg az online vélemények hangulatát egy adott kulcsszóval (jelen esetben a Bocuse d’Or-al) kapcsolatban. A híroldalak közötti külön versenyt a hvg.hu nyerte, ahol 16.51-kor jelent meg a magyar győzelem híre, de két perccel később az Index, újabb két perc elteltével pedig már az Origo is beszámolt a magyar csapat sikeréről.

A versennyel kapcsolatos megjelenések az avatatlan közönséghez szóltak, igen sok megjelenés csupán a győzelem tényéről számolt be, a verseny körülményei, mint a versenyzők rendelkezésére álló összetevők kevesebb tartalomban jelentek meg, ez okozta, hogy Említésgráfunkon is csak egy kisebb buborék szerepel „összetevők” címkével.

neticle_bocuse_kulcstemak.png

Negatív említések egyedül a döntés kifejezéssel kapcsolatban jelentek meg, méghozzá Széll Tamás szavai miatt, ugyanis a verseny utáni nyilatkozataiban úgy fogalmazott, hogy nem számított győzelemre, meglepte a siker.

Említésgráfunkon külön hubot alkot Norvégia, illetve Svédország neve, a dobogó második illetve harmadik fokára a két északi ország csapata állhatott fel.

neticle_bocuse_emlitesgraf.png

A győzelem a dicsőség mellett hatalmas kihívást is tartogat Széll Tamás számára, ugyanis első helyével kvalifikálta Magyarországot a jövő évi, Lyonban megrendezésre kerülő Bocuse d’Or világdöntőre.

Címkék: Széll Tamás véleményárfolyam Bocuse dOr online véleményelemzés említés gráf médiamonitoring

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitgondolaweb.blog.hu/api/trackback/id/tr688711452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása